skip to Main Content
Ajax In Oranje

Ajax in Oranje

Ajax uitshirt 2012Op 11 juli 2010 speelde het Nederlands Elftal de finale van het WK en verloor na verlenging van Spanje. In de basisopstelling van Oranje stonden vijf spelers die (een deel) van de jeugdopleiding van Ajax hadden doorlopen. In totaal kwamen er zelfs zeven (ex-)Ajacieden in het veld; Stekelenburg, van der Wiel, Heitinga, de Jong, Sneijder, Elia en van der Vaart.

Dat de jeugdopleiding van Ajax dus helemaal niets voorstelt, zoals sommige ‘kenners’ beweren, wordt door dit soort getallen in ieder geval niet bewezen, maar die discussie wil ik hier niet aangaan. Nee, ik wil het over het nieuwe uitshirt hebben dat Ajax -traditioneel- in de laatste uitwedstrijd van het seizoen zal dragen. Het gerucht gaat namelijk dat dit shirt oranje zal zijn!

Oranje, een opmerkelijke kleur voor een uitshirt van Ajax, maar alle voortekenen wijzen inderdaad die kant op; het nieuwe shirt wordt 30 april, Koninginnedag, gepresenteerd. Daarnaast is het inderdaad een mooie ode aan het Nederlands elftal dat heel stevig leunt op Ajax én het schijnt dat Danny Blind in beeld is bij FC Volendam, het andere oranje…

Ajax uitshirt zwartNatuurlijk gonst het al weken van de geruchten op internet, het zwarte uittenue van het Nederlands elftal werd ook al met Ajax in verband gebracht, want zwart schijnt in de mode te zijn in voetballand. Ik kwam bijvoorbeeld ook dit zwarte uitshirt tegen, waarvan ik een veel minder slecht gevoel kreeg, als ik had toen dat NSB shirt van Oranje gepresenteerd werd. Zwart en rood zijn immers ook de kleuren van Amsterdam.

Maar welke kleur het ook wordt, ik ga het niet kopen! Het nieuwe uitshirt, dat je al kan reserveren, schijnt inclusief bedrukking, badges en verzendkosten ruim honderd euro te gaan kosten! Voor dat geld vlieg ik volgend seizoen liever op en neer naar Barcelona, Rome of Londen om daar Ajax in de Champions League te zien schitteren! Dan doe ik m’n retro Ajax shirt aan en maak ik maar geen reclame voor een polis verkoper…

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Toch maar even over hebben die jeugdopleiding van Ajax.De laatste ongeveer vijf tot zeven jaar kwam er een zeer middelmatige niveau van jeugdspelers door naar het eerste.Het lijstje spelers wat er hier genoemd word is van een tijd dat die in de jeugd speelde waar in de opleiding andere trainers aan het bewind waren. Als je opgeleid word met alle respect door Robin Pronk of je word opgeleid door Frank de Boer. Zomaar even twee namen en daar weet ik er nog wel een paar van op te noemen.Dus je opmerking over zogenaamde kenners daar sla je de plank volledig mis. Zie de resultaten van de huidige A jeugd waar het bewijs word geleverd dat het niveau van opleiden daar een grote invloed op heeft. Sterker had zal nog beter worden omdat bij de jongere jeugd ook steeds meer goede ex voetballers worden ingeschakeld.Je opmerking over de getallen van de genoemde spelers slaat dan ook werkelijk helemaal nergens op.Vriendelijke groet Harry Harskamp.

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: