Skip to content
Ajax uitshirt 2012

Ajax in Oranje

Ajax uitshirt 2012Op 11 juli 2010 speelde het Nederlands Elftal de finale van het WK en verloor na verlenging van Spanje. In de basisopstelling van Oranje stonden vijf spelers die (een deel) van de jeugdopleiding van Ajax hadden doorlopen. In totaal kwamen er zelfs zeven (ex-)Ajacieden in het veld; Stekelenburg, van der Wiel, Heitinga, de Jong, Sneijder, Elia en van der Vaart.

Dat de jeugdopleiding van Ajax dus helemaal niets voorstelt, zoals sommige ‘kenners’ beweren, wordt door dit soort getallen in ieder geval niet bewezen, maar die discussie wil ik hier niet aangaan. Nee, ik wil het over het nieuwe uitshirt hebben dat Ajax -traditioneel- in de laatste uitwedstrijd van het seizoen zal dragen. Het gerucht gaat namelijk dat dit shirt oranje zal zijn!

Oranje, een opmerkelijke kleur voor een uitshirt van Ajax, maar alle voortekenen wijzen inderdaad die kant op; het nieuwe shirt wordt 30 april, Koninginnedag, gepresenteerd. Daarnaast is het inderdaad een mooie ode aan het Nederlands elftal dat heel stevig leunt op Ajax én het schijnt dat Danny Blind in beeld is bij FC Volendam, het andere oranje…

Zwart en rood

Ajax uitshirt zwartNatuurlijk gonst het al weken van de geruchten op internet, het zwarte uittenue van het Nederlands elftal werd ook al met Ajax in verband gebracht, want zwart schijnt in de mode te zijn in voetballand. Ik kwam bijvoorbeeld ook dit zwarte uitshirt tegen, waarvan ik een veel minder slecht gevoel kreeg, als ik had toen dat NSB shirt van Oranje gepresenteerd werd. Zwart en rood zijn immers ook de kleuren van Amsterdam.

Maar welke kleur het ook wordt, ik ga het niet kopen! Het nieuwe uitshirt, dat je al kan reserveren, schijnt inclusief bedrukking, badges en verzendkosten ruim honderd euro te gaan kosten! Voor dat geld vlieg ik volgend seizoen liever op en neer naar Barcelona, Rome of Londen om daar Ajax in de Champions League te zien schitteren! Dan doe ik mijn retro Ajax shirt van TOFFS aan en maak ik maar geen reclame voor een of andere mulitinational…

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top