Skip to content
Patti Smith Liseberg

Patti Smith in Zweeds Pretpark

We zijn deze weken op vakantie in Zweden en hebben gisteren een concert gezien van Patti Smith in Göteborg. Het bizarre was dat dit concert gehouden werd in Liseberg, een enorm pretpark dat hier midden in de stad ligt, vergelijk het met Walibi Flevo dat naast de RAI is gebouwd.

Het park was overvol, gillende kinderen, gestreste ouders, langs zoevende achtbanen, suikerspinnen, irritante achtergrondmuziekjes, kinderwagens en nog veel meer zaken die typisch bij zo’n park horen. En ’s avonds speelde daar dus de koningin van de New Yorkse Punkscene in de open lucht voor een menigte van zo’n 40.000 mensen.

Een setting die totaal bizar is voor zo’n concert, maar het had ook wel weer wat. La Smith genoot er van en de band speelde alsof hun leven er van afhing.

Kijken in de bar

Toen ik bij het podium arriveerde besloot ik om eerst een biertje te kopen in de bar er naast en eenmaal binnen ontdekte ik een TV scherm waarop ik het concert kon zien, dat ik door de open ramen kon horen. Een prima alternatief, want de menigte buiten was enorm en niet doorheen te komen. Plus dat je hier in Zweden buiten het café en/of terras niet met bier rond mag lopen…

En dan zit je dus naar een scherm te kijken, terwijl er iemand naast helemaal uit haar dak gaat en foto’s maakt van het beeldscherm waaronder een hele stapel IKEA kinderstoeltjes staat. Een totale nieuwe concertbeleving was het gevolg, totaal surrealistisch en prachtig om mee te maken.

Zaterdag treedt Snoop Dogg op in Liseberg, maar dan zitten wij alweer op een Amsterdams terras.

Ook leuk 😉

Meer foto’s van dit concert zijn te zien (en te koop) bij Rockfoto.nu

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top