Skip to content
GogmeUnited Shop

De GogmeUnited Shop is open

De GogmeUnited Shop is nu dan echt helemaal open 🙂 Het was eigenlijk de bedoeling om aan het begin van 2021 de winkel open te gooien, maar Corona gooide een fikse hand roet in het eten en het weer werkte ook niet echt mee, dus heb ik het wat rustiger aan gedaan en besloten om met Pasen open te gaan.

GogmeUnited Shop

Het idee achter deze online winkel is om mijn creatieve geest wat uit te dagen en toffe ideeën tot uitvoer te brengen, mooie designs te maken en deze op T-shirts van hoogwaardige kwaliteit te printen en ze aan de man / vrouw te brengen. Het is de bedoeling dat de items in een niet al te hoge oplage verschijnen om een zekere mate van exclusiviteit te garanderen: niemand wil op een festival andere mensen zien in hetzelfde shirtje, toch? En natuurlijk moet het allemaal ook leuk blijven en is deze online shop vooral een leuk zijproject naast alle andere Gogme Web Services klussen.

Idee en uitvoering

In het verleden was ik al eens betrokken bij een andere webshop, maar dat werd uiteindelijk geen succes. Maar het zaadje werd toen al geplant en toen ik in het Corona-jaar een t-shirt kocht van Paradiso begon dat al behoorlijk te ontkiemen, want dat shirt voelde heerlijke aan, de print was echt perfect gedaan en ik dacht meteen ‘Als ik ooit nog shirts op de markt wil brengen, dan moet ik deze hebben’. Het contact met de drukker, met de prachtige naam Superette, was snel gelegd. Zij zijn ‘preferred partner‘ van het gerenommeerde merk Stanley/Stella, dat een naam hoog heeft te houden als het om de beste kwaliteit biokatoen en synthetische weefsel gaat.

De shirts en de drukker waren gevonden, nu nog een ontwerp.

Damsko shirt

Het idee voor een shirt met de straattaal term voor Amsterdam ‘Damsko’ had ik al eens opgedaan, een ideaal plan om de eerste shirts mee uit te brengen. Ik koos voor een lettertype dat ‘Berlagebrug’ heet en gebaseerd is op de letters die op alle Amsterdamse bruggen worden gebruikt als naamsaanduiding. Na uren schaven, uitproberen en feedback vragen kwam ik uiteindelijk op het idee om de D van Damsko te voorzien van de Amsterdamse Andreaskruizen en ook had ik al snel bedacht dat de eerste versie van het Damsko shirt niet op een zwart, of een wit, t-shirt gedrukt moest worden, maar ik koos voor een kleur blauw die lijkt op het onofficiële ‘Amsterdams blauw’ en ook prima is te combineren met een jeans, maar ook andere broeken, rokken of wat dan ook.

Promotie

Aangezien ik had besloten om het shirt in een niet te hoge oplage op de markt te brengen en het lekker exclusief te houden, moest ik iets bedenken om het gedoseerd te brengen en zo besloot ik om een nieuwsbrief in het leven te roepen waarvan de ontvangers lid zijn van een soort ‘inner circle‘ die als eerste de kans krijgen om dit shirt aan te schaffen. Deze nieuwsbrief, PROPAGOGME, werd verstuurd aan alle vrienden en relaties waar ik in het verleden aan heb meegewerkt. De eerste was puur bedoeld om mensen de kans te geven zich uit te schrijven, hetgeen een handjevol ook deed. Alle andere ontvangers waren geïnteresseerd en ontvingen vorige week de tweede editie met daarin een link naar de specials voorverkoop van het Damsko shirt in de GogmeUnited Shop.

Voorverkoop

Tijdens de afgelopen Paasdagen vond deze voorverkoop plaats en had ik nog de tijd om de laatste oneffenheden glad te strijken. Het werd een groot succes, want binnen een paar dagen was ik al door een deel van de aanwezige voorraad heen en ook bleek alles helemaal op rolletjes te lopen. Enkele maten zijn nu tijdelijk niet leverbaar, maar een nieuwe pluk is in productie en die zullen over twee weken uitgeleverd worden.

Toekomst

Inmiddels ben ik al bezig geweest om andere designs te maken en gaan deze, na goedkeuring, ook in productie en liggen ze binnenkort ook in de GogmeUnited Shop.

Als je zelf ideeën hebt voor leuke ontwerpen, dat hoeven niet per se T-shirts te zijn, laat het me dan weten. Wie weet werken we het samen verder uit!

Benieuwd? Ga naar de GogmeUnited Shop

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top