Skip to content
Koffiemok met metroplattegrond

Metromokken

Het was in de herfst van 2006 toen ik op Newark Airport de tijd moest doden en besloot nog wat souvenirs te kopen. Plotseling zag ik een koffiemok met de plattegrond van de New York Metro staan. Een nieuwe hobby was geboren, want een paar jaar later vond ik er eentje in Londen. Ditmaal in de museumwinkel van het London Transport Museum op Covent Garden.

Vorig jaar was ik met mijn dochter in Berlijn, maar hebben we er geen mok met het Berlijnse metrostelsel gevonden, op zich jammer want dat netwerk met z’n U-bahnen leende zich er prima voor.

Metromok Parijs

Deze zomer in Parijs waren we meer gelukkig en heb ik de derde mok aan mijn collectie kunnen toevoegen. Ook mooi, want deze heeft zelfs mijn naam er op: Rue Etienne-Marcel.

Maar een collectie van slechts 3 mokken is wat karig, dus ik wil bij deze een oproep doen aan een ieder die een paar dagen in een grote stad mét metro vertoeft om te kijken of er een mok te koop is met het netwerk er op. Ik gok er op dat Berlijn ze toch heeft, dat Moskou, Athene en misschien wel Beijing ook kanshebber zijn om in mokvorm in een Amsterdams keukenkastje te belanden.

Over Amsterdam gesproken, zouden we ze hier ook hebben? Waarschijnlijk moet ik nog een paar jaar wachten tot de Noord-Zuidlijn eindelijk af is….

Als je in een vreemde stad zo’n mok ziet staan in een souvernirswinkeltje, dan hou ik me van harte aanbevolen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top