Skip to content
Het nieuwe gifgroene Ajax broekje

Tsjernobyl groen

Het was zondagmiddag al vroeg druk in De Gouden Florijn, de stamtafel was gevuld met de ‘vaste’ ploeg die iedere week de (uit)wedstrijden komt Ajax bekijken. Er was tijd voor een eerste biertje, de wereldgoals van Suarez kwamen langs, oud DWS-speler Pijlman gaf deskundig commentaar, de opstelling van Ajax sijpelde door en toen gebeurde het; we kregen door dat Ajax in het nieuwe uittenue zou gaan spelen!

Enkele weken geleden schreef ik er hier al over, in de veronderstelling dat het oranje zou zijn. Andere ‘kenners’ wisten zeker dat het zwart zou worden, net als het Nederlands elftal en ook ging er een gerucht over donkerblauw. En dat laatste bleek te kloppen! Donkerblauw met gifgroen, een variant op het shirt dat een paar seizoenen geleden gedragen werd en dat toen fluoriserende stepen had en waar Ajax direct een bekerwinst in de Kuip mee behaalde.

Tsjernobyl groen

Omdat een geheel donker uittenue vaak niet gedragen kan worden, had Ajax toen, naast de donkere broek, ook een witte variant. En ik moet je zeggen, het zag er best mooi uit. Maar helaas, nu is gekozen voor een permanente lichte versie; Ajax zal menig uitwedstrijd gaan spelen met broekjes in een nieuwe variant op gifgroen; Tsjernobyl groen. De kleur van een kernramp zeg maar…

En ja, smaken verschillen, er zullen gerust mensen zijn die nu al ruim honderd euro hebben uitgetrokken om het nieuwe uittenue te bestellen. En ja, het shirt is ook absoluut niet lelijk en straalt wel wat uit. Zeker nu die drie sterren niet langer op lijn boven het logo prijken, maar meer met de punt naar boven zijn opgesteld. Maar die broeken…

Het is steeds minder traditioneel dat tenue, maar past naadloos bij de trend van kicksen in de meest wonderlijke kleuren; anaal-roze, smurf-blauw, zuurstok-fuchsia, wegwerker-oranje, levend-wit en hiv-bloed-rood. Je zou bijna terugverlangen naar beelden in zwart-wit en mistwedstrijden, maar de oplossing is daar. Gewoon even langs Pathé ArenA en een 3D bril halen, dan zie je acties en looplijnen die tot voor kort voor de normale toeschouwer onzichtbaar waren.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Leuke column. Persoonlijk vind ik het shirt ook niet heel erg lelijk. Ik vind het alleen altijd jammer dat dat uit tenue elk seizoen verandert. Vooral bij klassiekers is dat minder vind ik. Ook al is het nog zo lelijk, als het elk jaar hetzelfde uitshirt zou zijn, zou het uiteindelijk alleen al door de vele herinneringen eraan al vele malen mooier zijn. Maarja, het zijn natuurlijk belangrijke inkomsten.

 2. 1 van je betere columns, vooral je originele kleurassociaties!
  Dit fluoriserend vieze lemongroen vooral dat broekje & Vhalsboord waren beter donkerblauw…fluoriserend heb je weinig van nodig voor het effect…maar deze Ajax tenue kleding keuzeman/ vrouw moet meteen ontslagen worden, vanwege totale ongeschiktheid…dit lijkt toch helemaal nergens op!
  Ajax hoort voor schoonheid klasse less is more te staan…alles aan dit new Ajax uittenue is lomp teveel …de Adidas strepen waren beter met dit
  gefluoriseer helft smaller / als de letters op de rug .

  Ajax kijkt wbt shirt identiteitswaarborging best naar Arsenal ( niet naar Bayern / Barca ) , het thuistenue is bijna ieder seizoen een beauty…het uittenue zie dit seizoen is schoon & simpel & zeer smaakvol & bovenal Arsenal herkenbaar .
  Arsenal heeft een lijn in haar uittenue…Ajax doet maar wat …weg met die Ajax tenue keuze figuur …laat mij & of GogmeUnited & of RSchilmans maar het doen…zeker weten dat we Ajax herkenbaar schoon back on track krijgen…zeker weten dat we jaarlijks Ajax met uit & thuistenue meer omzet & merchandising laten draaien.
  Het Oude Logo waar blijft dat zeg…Ajax kan niet zonder Original Logo & Adidas streeploos back to her Original …Ajax Original verdient Adidas Original of nog beter Le Coq Sportive .

  Ajax moet weg vd trendvolging…deze vieze lemon groen kleur is overigens wel origineel …maar beter origineel in authenciteit & design !

 3. Nog wat , dit rare onAjaxachtige lemongroenige / Tsjernobyl kleurtje is potverdomme gewoon CDA groen, kweet dat JC & Bergkamp & Jonk & al die Suries gelovig zijn …maar Ajax des CDA coloring?
  Bijna geen TV/ flatscreen of een sobere realcolor quality TV krijgt dit onAjax groen ondoorgelopen verwerkt…

  VdrAart is hier dus verantwoordelijk voor .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top