Skip to content
Videoscheidsrechter

De videoscheidsrechter

We hebben dus gisteravond niet alleen twee debutanten zien scoren bij Ajax, tijdens het bekerduel met Willem II, maar er viel ook een rode kaart op advies van de videoscheidsrechter. Iets dat mij totaal was ontgaan, omdat we wel zagen dat er een overtreding werd gemaakt, gele kaart gegeven en plotseling een hoop misbaar rond de scheids. Toen de rook was opgetrokken zagen we op het scorebord dat er een rode kaart was gegeven, we keken elkaar nog verwonderd aan, maar het spel ging inmiddels verder en na afloop hoorde ik hoe het zat.

Dat die videoscheidsrechter nut heeft is inmiddels wel bewezen, dat de scheidsrechter hiermee een hoop hulp krijgt en minder gezeur heeft ook, want spelers accepteren blijkbaar wel een beslissing als de scheidsrechter kan beamen dat deze is genomen na het bekijken van videobeelden. Een prima uitvinding dus.

Maar er kan nog wel het een en ander verbeterd worden, want zoals scheidsrechter Danny Makkelie al aangeeft is het ook de bedoeling dat de communicatie tussen scheidsrechter en zijn beeldbuis-assistent live te volgen zou moeten zijn voor het publiek, net zoals bij hockey en rugby. Maar dat protocol zal nog wel even op zich laten wachten.

Misschien kan er – in de tussentijd – dan in het stadion een melding worden gedaan dat een beslissing herroepen is, of gemaakt is op advies van de videoscheidsrechter.

Want het is al vreemd dat de toeschouwers die wel de moeite hebben genomen om naar het stadion te trekken als enigen nooit precies weten hoeveel blessuretijd er nog is, wij zien alleen de ‘extra tijd is minimaal 3 minuten’ melding terwijl de klok op 90 minuten stilstaat. En nu blijven we ook onwetend als een gele kaart plotseling rood kleurt. Terwijl het juist handig is om het publiek op de hoogte te houden, want als spelers een beslissing eerder accepteren omdat er beeld van is, dan doen de supporters dit misschien ook.

O en ik heb een dwingend advies voor Abdelhak Nouri: wil je dat wijzen naar de naam, of het nummer, op je shirt nooit meer doen? Tenzij je het in de Kuip of het Gemeentelijk sportpark van Eindhoven doet natuurlijk…

Abdelhak Nouri debuut

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top