Skip to content
Walking Statue of Liberty

Walking Statue

In de Volkskrant staat een mooi artikel over de totale wildgroei van ‘living statues’ en andere straatartiesten die Times Square in New York City onveilig maken. Vooral de topless dames met beschilderde borsten schijnen het nogal bont te maken. Ze ze zijn niet alleen aanstootgevend, maar ook ronduit bot tegen mensen die geen fooi geven nadat ze, al dan niet stiekem, een foto van hen hebben gemaakt.

Het is, kortom, een discussie die we hier in Amsterdam ook zouden kunnen hebben. Een bemoeizuchtig stel ambtenaren die paal en perk willen stellen aan de steeds verder uitdijende menigte en artiesten die proberen hier een slaatje uit te slaan. Zo was er afgelopen weekend een hoop consternatie toen een paar kinderen door ordebewakers werden weggestuurd omdat ze tijdens Sail limonade aan het verkopen waren.

Maar terug naar New York, want het Volkskrant artikel bevat ook een fotoserie die absoluut de moeite is. Prachtig om die mensen te zien die zich de hele dag in zo’n pak hijsen, maar af en toe ook gewoon even hun mobiel moeten checken, of een sigaret willen roken. Het is namelijk best hard werken volgens mij, de hele dag in zo’n heet pak en vol in de schmink. Ze doen er behoorlijk hun best voor.

Battery Park

Het deed me denken aan foto die ik ooit maakte in Battery Park, waar een als Vrijheidsbeeld verkleedde man op weg was naar de Staten Island Ferry om daar de hele dag een paar dollar bij elkaar te gaan scharrelen. Ook hij was niet blij dat ik ‘m zo op de foto zette en begon te schelden, maar wat die New Yorkers moeten leren is dat Amsterdammers minstens zo’n grote bek hebben!

Bekijk hier de fotoserie van de Volkskrant (klik op de foto voor meer):

Oppersmurf en Minnie Mouse hebben pauze

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top