Skip to content
Chelsea-Ajax 5 november 2019

Chelsea-Ajax op een verjaardag om nooit te vergeten

Het leek zo mooi te worden, de Champions League wedstrijd Chelsea-Ajax zou gespeeld worden op mijn verjaardag, het werd zelfs nog mooier. Het werd een avond waar we het tot in de eeuwigheid over gaan hebben en voor mij persoonlijk niet alleen vanwege het voetbal.

Ik werd 55 jaar gisteren, een mooie leeftijd, eentje die je niet om kan draaien en meer van zulke dooddoeners. Maar het was voor mij natuurlijk een hele speciale dag, want sinds mijn vorige verjaardag ben ik vaste klant van het OLVG ziekenhuis geweest. Het begon in november met een hartstilstand, vijf dagen coma, een bijkomend herseninfarct, een kleine maand in het ziekenhuis, een ICD, revalidatie, herstel, een hartoperaratie, nog meer herstel en revalidatie, darmonderzoeken, neurologische onderzoeken, bezoekjes aan cardiologen, pacemakertechnici, psychologen en revalidatieartsen.

Mijn leven stond, en staat, volledig op z’n kop. Maar ik ben er nog, ik ben één van de tien slachtoffers van een hartstilstand die er volledig goed uit gaat komen. Dat is dus reden genoeg om mijn verjaardag gisteren eens groots te vieren.

Eerst gingen we met een klein gezelschap uit eten bij het vernieuwde restaurant Edel, erg lekker, en vervolgens keken we in het aanpalende Het Sieraad met een grote groep vrienden naar de wedstrijd.

Chelsea-Ajax

Vooraf had ik er toch een beetje een hard hoofd in, want die Londenaren bleken tijdens de wedstrijd in de ArenA een geduchte tegenstander, Ajax had het knap lastig met de goed voetballende ploeg die zich niet op liet jagen en vrij eenvoudig onder de druk van Ajax uit voetbalde. Ajax verloor, hoewel een gelijkspel de verhoudingen misschien wat beter weer had gegeven.

We gingen er gisteren dus maar eens goed voor zitten om na afloop het gevoel te hebben gehad in een kleine twee uur durende achtbaanrit te hebben gezeten. Ajax dicteerde, Chelsea kwam terug, de scheidsrechter speelde een dubieuze rol, twee rode kaarten in dezelfde aanval, schitterende doelpunten, koeltjes binnengeschoten penalty’s, een neusgoal van de keeper, schitterende aannames, prachtige passes, teveel om op te noemen.

Het werd dus een verjaardag om nooit te vergeten, niet alleen voor mij, maar ook voor mijn beste vrienden en familie die aan mijn zijde genoten van de wedstrijd, de sfeer en de schitterende avond.

Jammer alleen dat het niet 5-5 is geworden.

Kijk hier de video terug van Chelsea-Ajax

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top