Skip to content
Europe League the Final Countdown

Europa League the Final Countdown

Nadat ik een maand of wat geleden het gevoel uitsprak dat Ajax zomaar eens de Europa League finale in Solna kon halen, toen we terug naar het Sont gingen, bedacht ik me dat zo’n avond het ideale moment zou zijn om Bal Speciaal! te herhalen. Die avond, was een gevolg van de Wenen van Geluk LIVE! avonden die twee jaar gelden een groot succes bleken, waarna we onder de noemer Het is weer Bal! hier een vervolg aan wilden geven.

Maar dat leek makkelijker gezegd dan gedaan, want de animo voor een mooie voetbalavond in het theater, met toffe muziek, voetbalverhalen, een voetbalquiz, bier en leuke bediening, was toch minder groot dan gedacht. De eerste versie, met een Amsterdams voetbalthema verkocht niet uit. De tweede editie, met de Champions League finale als toetje, werd een groter succes, maar had – voor ons – een wrange bijsmaak toen de erven Guus de Jong ons het vel over de neus haalden, omdat we abusievelijk een paar foto’s van wijlen Guus hadden gebruikt.

Toch kwam het evenement ter sprake toen ik laatst met Maarten Tuininga van Total Football Festival in de trein zat. Als Ajax die finale haalt, zo dachten we, dan moesten we toch eens nadenken of dát niet de ultieme gelegenheid was om er weer eens een flink bal van te maken. En toen Ajax inmiddels de halve finale had gehaald stuurde ik een mailtje naar het Tobacco theater, die hadden al een boeking staan op 24 mei en toen kwam ome Rodney met een idee: de Melkweg had nog een zaaltje vrij en bleek zeker ook oren te hebben naar ons idee.

En zo kan het gebeuren dat we op vrijdagmiddag in een nog lege The Max zaal stonden om te bekijken of het mogelijk was om binnen twee weken een nieuwe Het is weer Bal! avond uit de grond te stampen. We bedachten dat we het anders aan willen pakken dan andere plekken; gebruikmaken van lange tafels om zo te voorkomen dat de tent stampvol is en iedereen de wedstrijd kan zien. En ook andere vaste programmaonderdelen werden besproken, bediening aan tafel, voetbalquiz, verhalen, interessante gasten, we gaan het allemaal doen!

The Final Countdown

The Max in de Melkweg wordt dus woensdag 24 mei omgedoopt tot een uniek voetbaltheater, waar iedereen de wedstrijd kan zien en genieten van ons voorprogramma. We hebben al twee DJ’s vastgelegd en zijn in onderhandeling met gasten en interessante programma onderdelen. We hadden alleen nog een naam nodig voor deze avond, maar die was na twee biertjes bedacht: Europe – een Zweedse band – met hun Final Countdown werden geschikt gevonden en zo kan het gebeuren dat ik een aantal Ajaxspelers in Photoshop gooide en met een prachtige bandfoto terugkwam.

De kaartverkoop begint deze week, we hebben de prijs laag kunnen houden, maar helemaal gratis kan het allemaal niet. Maar voor € 7,50 heb je een prachtig avond, zeker als Ajax wint, hoef je niet uren van te voren een plekje in de kroeg te bemachtigen of je in het gedrang op het Museumplein te begeven. We hebben een megagroot scherm, er hangen zelfs schermen bij het toilet en in de rookruimte, een Ajax Europacup Quiz, muziek, leuke verhalen, toepasselijke hapjes en nog veel meer.

Europe League the Final Countdown

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top