Skip to content
Pulp Fiction - Royale with cheese

Royale with cheese

Een heugelijk feit deze week, want het is al weer twintig jaar geleden dat één van de meest besproken film aller tijden uit kwam; Pulp Fiction.

Gelukkig ben ik oud genoeg om te kunnen zeggen dat ik deze nog in de bioscoop heb gezien en ik weet nog goed dat ik compleet overweldigd in mijn stoel heb gezeten. Wat een schitterende film, prachtige dialogen, verrassende acteurs en geweldig verhaal! Ik kende John Travolta eigenlijk alleen uit de tijd van Saturday Night Fever en vooral Grease, waardoor ik toch een soort van hekel aan hem had sinds alle meisjes in mijn klas in ene met buttons van hem rondliepen en wij -de jongens uit de klas en in de straat- in één klap onzichtbaar waren.

Amsterdam

En deze ‘dancing queen’ dan met lang haar in een auto zien zitten vertellen over de coffeeshops in Amsterdam is natuurlijk een totaal nieuwe gewaarwording. Deze scene alleen al was de film meer dan waard, Amsterdam stond weer op de kaart, vaak tot ongenoegen van de stad zelf, maar ik vond het stiekem best stoer.

Wat er zich na deze scene allemaal ontrolde was als een ritje in de achtbaan, de meest bizarre momenten werden als een spervuur op ons afgevuurd en de opgeknipte verhaallijn zorgde er helemaal voor dat ik verdwaasd, verbaasd, maar ook euforisch de bioscoop weer verliet.

Wat een film!

Op de website van Miramax is een prachtige verzameling van trailers en clips te vinden van Pulp Fiction, ik zou er echt een dag over doen om te kunnen bepalen welke scenes in mijn favoriete top drie zouden staan.

Wat vindt jij? Ben benieuwd…

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top