Ga naar hoofdinhoud
Jan Jongbloed 80

Jan Jongbloed is 80!

Jan Jongbloed, voormalig keeper van onder meer DWS, FC Amsterdam en het Nederlands Elftal is vandaag 80 jaar geworden; Gefeliciteerd :-)

Het toeval wilde dat ik hem gisteren nog zag en sprak in het Olympisch Stadion, de plek waar ik hem 44 jaar geleden voor het eerst in levende lijve zag toen ik aan de hand van mijn vader naar de wedstrijd FC Amsterdam – Ajax ging. Je zult het misschien niet geloven, maar de goede man is misschien iets strammer geworden, maar straalt nog steeds dezelfde levenslust uit. Zo willen we allemaal wel 80 worden.

Presentatie FC Amsterdam scheurkalender

De reden voor dat samenzijn in het Olympies was de presentatie van de FC Amsterdam scheurkalender die is samengesteld door FC Amsterdam fans Rob van Zuuk, Ted Schoonenberg en Wim Veldhuisen en uitgegeven door het Parool. Vandaar dat hoofdredacteur Ronald Ockhuyzen de eerste exemplaren uitreikte aan Jan Jongbloed, Heini Otto en Rob Bianchi. Het was leuk om als initiatiefnemer van het COPA Football FC Amsterdamshirt ook aanwezig te mogen zijn.

Het hele evenement was door de Coronaperikelen uiterst kleinschalig opgezet, maar toch werd het al snel gezellig en waren de smeuïge anekdotes niet van de lucht, Jan Jongbloed gaf nog een mooie personificatie van een scheurkalender ten beste en Ronald Ockhuyzen beloofde plechtig dat als de kalender inderdaad allemaal verkocht zijn (er waren er nog 100 over) hij gaat zorgen dat er een unieke advertentie in het Parool komt te staan:

FC Amsterdam uitverkocht

Wil je nog een FC Amsterdam scheurkalender bemachtigen, stuur dan een mail naar het Parool onder vermelding van FC Amsterdam scheurkalender. En anders heb ik nog wel een extra exemplaar liggen, de hoogste bieder, of meest originele tegenprestatie wint!

Geen geluk? Dan zul je het met de foto’s moeten doen:

Dit bericht heeft 8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top