Skip to content
Copa Shirt Ireland Captain

Ireland captain

Vanavond speelt het Nederlands elftal de laatste oefenwedstrijd voor Euro2012. Tegenstander is het dappere team van Noord-Ierland, dat door Jan van Halst op Twitter al een veredeld café-elftal werd genoemd. Nou beste Jan, ik zou me daar niet te veel op beroepen, want het team van Noord Ierland heeft het menig tegenstander al behoorlijk lastig gemaakt. Ook in het verleden, denk maar eens aan spelers als George Best en Norman Whiteside. Echt een niet te onderschatten tegenstander.

Ze spelen dit jaar niet mee, maar gelukkig zijn de buren, die van de republiek, wel weer partij op de EK. En daarmee is een van mijn favoriete landen weer aanwezig op een groot toernooi. De Ieren hebben een grote naam hoog te houden als het gaat om onverschrokken spel en vooral om hun fantastische supporters die in grote getale hun helden overal achterna reizen.

Gelsenkirchen 1988

Zo waren ze met tienduizenden aanwezig in West-Duitsland in 1988, waar ze aartsvijand Engeland versloegen en hun toernooi al niet meer stuk kon. De laatste wedstrijd van de poule was op zaterdagmiddag 18 juni in Gelsenkirchen tegen Nederland. Je weet wel, die wedstrijd van de gelukkige kopbal van Kieft, waardoor de Ieren naar huis moesten en Nederland historie ging schrijven in Hamburg en München.

Nederland-Ierland 18 juni 1988 Parkstadion GelsenkirchenVoor die wedstrijd zat ik met een hele grote groep Ieren in een ‘kneipe’, waar het bier meer dan rijkelijk vloeide en er geen onvertogen woord viel tussen de Hollandse en Ierse fans. Die dag hebben ze definitief mijn hart gestolen toen ze, in de tram op weg naar het Parkstadion, een nieuwe tophit zongen. Op de wijs van Que Sera Sera, zongen ze: ‘Tell me ma, me ma. I won’t be home for tea, I’m staying in Germany. Tell me ma, me ma!’

Mocht je nou, net als ik, denken dat het toch helemaal niks wordt met Nederland en op zoek zijn naar een andere favoriet, dan is Ierland misschien wel een heel goed alternatief. En als je daar nou een mooi retroshirt bij zoekt, dan moet je eens kijken in de collectie van Copa Football. Die verkopen prachtige t-shirts, maar ook waanzinnige tassen, jacks en retro shirts. Dan loop je rond als de Ierse captain en heb je gegarandeerd succes in de Ierse pub volgende week!

Check die shirts hier:
[sam id=”15″ codes=”true”]

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top