Skip to content
Metropolis - Martin Roemers

Metropolis

Nog een week of twee en dan is de fototentoonstelling Metropolis helaas ten einde. Metropolis is de naam van een serie foto’s die de Nederlandse fotograaf Martin Roemers maakte in een aantal grote wereldsteden, zoals New York, New Delhi, Tokyo, Karachi, Lagos en Rio de Janeiro.

De stijl van Roemers is heel erg speciaal, want hij kiest een plek uit waar je een mooi overzicht hebt van de stad en drukt af. Maar tijdens dat afdrukken blijft de lens lang genoeg open waardoor je een schitterende combinatie van beweging en stilstand krijgt. En dat dan ook nog in de meest schitterende kleuren. Roemers heeft sinds 2007 een groot aantal steden bezocht en hier de meest prachtige foto’s gemaakt.

Metropolis is nog tot 6 maart 2016 te zien in het prachtige fotomuseum Huis Marseille op de Keizersgracht 401 in Amsterdam. Speciaal ter gelegenheid van deze tentoonstelling is er op 27 februari een speciale masterclass met Martin Roemers.

Metropolis boekBen je niet in staat om de tentoonstelling te bezoeken? Dan kun je altijd nog het speciale boek Metropolis kopen, het kost een paar centen, maar het is echt een prachtig ‘koffietafelboek’ waar je nog vaak in zult bladeren. Het boek is te koop in het museum, maar gelukkig ook online. En dan is het nog goedkoper dan in het museum ook!

Hier wat foto’s die ik heb gemaakt van de Metropolis tentoonstelling:

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Mooie expositie!
    Je kunt ook doorsteken naar de andere kant van het huis daar heb ik Imperial Courts van Dana Lixenberg nog gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top