Skip to content
Jurkjesdag in Amsterdam

Jurkjesdag

Het is vandaag rokjesdag, althans als ik de Twitterhype mag geloven. En wie dat nou precies bepaalt wanneer het rokjesdag is heb ik ook niet helemaal meegekregen, maar ik wil sowieso bezwaar maken tegen dit fenomeen. Het is namelijk heel mooi om zo Martin Bril te eren , zeker als deze dag midden in de boekenweek valt, maar Bril heeft het natuurlijk ook niet van zichzelf.

Zo las ik vanmorgen op Twitter al een tweet dat rokjesdag eigenlijk bloesjesdag heet en een uitvinding is van, wie anders, Koot & Bie. Het was immers Kees van Kooten die in zijn typetje Koos Koets kroop en een prachtige vertolking van Bleusjesdag te gehore bracht op de Nederlandse tv.

Rokjesdag, bloesjesdag of jurkjesdag?

Maar het zou ook zo maar kunnen zijn dat Martin Bril de term rokjesdag gehoord heeft toen hij door ‘zijn’ buurt liep en ons op het terras van café Helmers heeft horen kletsen over dit begrip.

Die eerste mooie dag van de lente, dat je zorgde zo snel mogelijk op het terras te landen en met een witbiertje in de hand kon genieten van het schouwspel van zon en fleurige en kleurige jurkjes. Het leek inderdaad wel of alle vrouwen van Amsterdam diezelfde ochtend hadden besloten om stemmig zwart en degelijk ecru in te ruilen voor alle andere kleuren van de regenboog!

Jurkjesdag dus, geen rokjes, want een jurk is toch vele malen vrolijker, zelfs al is het een soepjurk! Liever een soepjurk dan een broek- of kokerrok zullen we maar zeggen. En aangezien we vandaag de eminente Bril eren, is het morgen jurkjesdag.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top