Skip to content
Kimberly - Hongarije 1978

Kimberly – Hongarije 3-1

Club Atlético Kimberly is een bescheiden sportclub uit het Argentijnse Mar de Plata, een club waar vrijwel niemand van had gehoord of had gezien totdat hun groen-witte shirts plotseling opdoken in het WK voetbal van 1978 tijdens de wedstrijd Frankrijk-Hongarije.

Dat kwam zo

De wedstrijd tussen de Fransozen en de Magyaren was de laatste poulewedstrijd in groep 1 en ging eigenlijk nergens meer om, want beide landen waren kansloos voor de volgende ronde, maar zo’n wedstrijd moet nou eenmaal gespeeld worden en dus togen beide teams zich naar de Argentijnse kustplaats om in ieder geval voor de eer van hun land te spelen.

Tijdens de warming-up verliep alles prima en ook bij het opstellen voor de volksliederen was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar toen beide teams eenmaal hun trainingsjack uittrokken zag de scheidsrechter dat er iets mis was gegaan in de communicatie, want beide teams hadden een wit shirt aan. De Fransen, die ’thuis’ speelden, kregen de opdracht om hun thuisshirt aan te trekken, maar door een fout van de Franse materiaalman bleek dat shirt niet voorradig te zijn en ook de Hongaren hadden geen ander shirt bij zich en dus werd de wedstrijd uitgesteld.

Kimberly

Nou zijn er in Mar de Plata drie voetbalclubs, Aldosivi (blauw-wit shirt), Alvarado (geel-groen) en Kimberly (groen-wit) en gelukkig was die laatste club bereid om hun shirts uit te lenen en dus werd er een taxi onder politiebegeleiding naar de club gestuurd om de groen-witte shirts te halen. En zo kon de wedstrijd drie kwartier later alsnog beginnen en speelden ‘les Blues’ in ‘Vert-Blanc’.

Alle opwinding ten spijt wisten de Haantjes de wedstrijd wel te winnen en ging deze nietszeggende poulewedstrijd de boeken in als de wedstrijd van de materiaalman van de Franse slag.

Kimberly – Hongarije 3-1

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top