Skip to content
Ballen op de Berg

Ballen op de Berg

Ballen op de BergEindelijk is het zo ver; de eerste vrijdag de 13e van 2013, je zou zeggen dat het onheil met bakken in de lucht hangt, maar ik weet zeker dat deze dag geen ongeluk gaat brengen! Het is vandaag namelijk de dag van ons retro-voetbalevenement Ballen op de Berg!

Na de geweldige Wamberto Tour en het uiterst succesvolle IndenBanvanAbe evenement, moest we dit jaar iets vinden om het nog grootser en meeslepender aan te pakken. En ik durf nu al te beweren dat dit is gelukt. Want waar we vorig jaar nog de hoofdaffiche waren in onze wedstrijd tegen de Royal Dutch Press, is deze wedstrijd vandaag slechts een voorwedstrijd voor de derby van de Veluwezoom: FC Wageningen-Vitesse.

Waar we vorig jaar aan konden haken bij de vrienden van HFC Haarlem, waren het dit keer de mannen van de Stichting Stadion De Wageningse Berg die ons direct in de armen sloten toen we onze plannen kenbaar maakten.

Maanden van voorbereiding liggen inmiddels achter ons, diverse bezoekjes aan Wageningen zijn gemaakt, ik ben zelfs al een keer thuis geweest bij Gerdo Hazelhekke, die heerlijke broodjes voor me smeerde terwijl het ene na het andere smeuïge voetbalverhaal-uit-de-oude-doos over tafel ging.

Ballen op de Berg PosterEn nu gaat het gebeuren vandaag! De posters hangen in de regio, de programmaboekjes zijn gedrukt, de Facebook Page loopt als een trein en op Twitter worden we vandaag trending topic. COPA Football heeft weer voor prachtige tenues en ballen gezorgd. En als ik de mannen uit Wageningen mag geloven leeft het evenement enorm in de regio: ‘als het weer mee zit, dan zouden er zomaar 1500 belangstellenden op af kunnen komen’.

Nou, al is het de helft, dan ben ik nog supertrots dat we zoveel mensen op een vrijdagmiddag naar een vervallen stadion weten te lokken. Het pure voetbal, traditie en nostalgie maken blijkbaar nog steeds een hoop los.

FC BlogbroedersIk ben trots dat ik, samen met de mannen van Voetblah en Kent u deze nog, dit evenement heb mogen organiseren. Een perfecte club mensen die eerder aan de wieg heeft gestaan van FC Blogbroeders, onze samenwerkende voetbal community die vandaag ook officieel gepresenteerd zal worden.

FC Blogbroeders hoopt de moeder aller voetbalblogs en supporters-sites te worden met een site die de beste voetbal content verzamelt en die nog vele mooie evenementen in de toekomst gaat organiseren.

Je hoort nog van ons, zeker weten!

O ja, Ballen op de Berg begint om 15:30, toegang is gratis. Het is niet alleen voetbal, er is ook muziek, een talkshow, een gesproken column van Sjoerd Mossou, bier, snacks en heel veel voetbalhistorie!

Tot vanmiddag 🙂

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Mooi stukje tekst, bedankt! Ook bedankt voor jullie moeite om dit evenement van de grond te tillen (valt niet mee, gezien de geografische ligging van het stadion…..). Ik zal er zijn als (oud) FC Wageningen supporter die regelmatig in de hekken hing. Groeten en tot vanmiddag!

  2. Bedankt voor een zeer geslaagde avond, veel oud FC-supporters konden weer even dromen over vroeger. En mijn zoon heeft nu ook een wedstrijd meegemaakt op De Berg. Pa, wanneer gaan we weer?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top