Skip to content
Ome Hein 70

Ome Hein 70, waarvan akte!

Het is vandaag zover, de padre familias van de Blogbroeders-familie is jarig, Ome Hein is 70! Om dit heugelijke feit te vieren hebben we hem gisteren verrast op het terrein van Volewijckers in Amsterdam-Noord, waar hij dacht z’n kleinzoon Manus te zien trainen, maar geconfronteerd werd met een groep blogbroeders, en -zusters, die hem eens uitgebreid in het zonnetje hebben gezet.

Corona

Helaas hadden we van te voren het festijn al in een ‘light-versie’ gegoten vanwege de Corona-crisis en bleek op de avond zelf ook dat dit virus ook binnen de blogbroeders-familie om zich heen heeft gegrepen. We hebben daarom ook maar niet een ere-wedstrijd gespeeld, maar zijn maar direct aan het bier gegaan. Waarschijnlijk een wijs besluit, want we zijn dan vergeleken met Hein nog piepjong, maar echt wedstrijdfit kun je ons ook niet meer noemen.

Blood in, blood out

Gelukkig hebben we Hein wel in een prachtig ‘blood-in, blood-out’ shirt kunnen hijsen dat was gemaakt door de vermaarde Floor Wesseling. Het shirt bestond uit delen van de clubshirts waar Hein Meurs gespeeld heeft; Rood Wit Veldhoven, Marvilde, RKVVO, VV Oostrum en DBS. Het koste wat moeite om de bewuste shirts te pakken te krijgen en ons plan om ze in stukken te laten knippen viel ook niet direct in goede aarde, maar uiteindelijk is het gelukt en mag het resultaat er wezen.

Heinsignaal

Naast dit unieke voetbalshirt konden we ome Hein ook een unieke versie van de Studio Voetbal rubriek Eindsignaal laten horen, daarvoor had niemand minder dan Frank Heinen een speciale versie van zijn gesproken column opgenomen die we voor de gelegenheid tot Heinsignaal hebben omgedoopt. Toen Hein dit hoorde sprongen de tranen van ontroering spontaan in zijn ogen, want hij ziet zichzelf als misschien wel de grootste fan van Frank Heinen en was dan ook zichtbaar geroerd hierdoor.

Ome Hein

De eerste keer dat ik ome Hein ontmoette was tijdens de Wambertotour in 2012, waar we per trein naar het Belgische Berlaar reisden om daar een wedstrijd van FC Heikant te zien waar Wamberto toen speelde. Dit ‘cult-voetbal’ evenement smaakte al snel naar meer, waarna we ons op de organisatie van evenementen als IndenBanvanAbe, Ballen op de Berg en Even een Bosuiltje knappen hebben gestort. Inmiddels hadden we ook een FC Blogbroeders website uit de grond gestampt waarin we onze lezers regelmatig een blogservice voorschotelden, waarin de meest opmerkelijke publicaties aan bod kwamen. Tijdens de WK van 2014 organiseerden we een eigen voetbalpool, waarin je punten kon scoren met je zelfgekozen team, maar strafpunten kreeg als een van je spelers zich te buiten ging aan irritant gedrag zoals het maken van hartjes-symbool voor de camera. De Cult-Seleção werd een groot succes.

En bij al deze evenementen was Hein Meurs de drijvende kracht achter de organisatie en was er ook altijd bij, leeftijd en gezondheid werden zorgvuldig weggecijferd voor het hogere belang; cult-voetbal!

Gefeliciteerd ome Hein, dat we nog heel lang van je inspirerende aanwezigheid rond ons voetbal mogen genieten!

#WaarvanAkte

Meer foto’s zien? Ze staan op mijn Flickr pagina in het album Ome Hein 70!

 

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top