Skip to content
Retro shirt Maradona

Retro shirt Maradona

Is dat retro shirt van Maradona nergens te koop? Dat wil ik wel heel graag hebben.

Die vraag werd me onlangs gesteld toen ik eerder deze week bij de veelbesproken documentaire over Diego Maradona was geweest. Ik had een foto in de bioscoop gemaakt en deze op de social media gedeeld, op de foto zie je Maradona met wat teamgenoten het veld van het San Paolo stadion betreden op de dag dat de club voor het eerst in zijn bestaan de scudetto zou winnen.

De documentaire over Diego Maradona verhaalt over de jeugd van het Argentijnse wonderkind, zijn jaren bij Argentinos Juniors en Boca Juniors, zijn geruchtmakende jaren in Barcelona en natuurlijk de complete gekte die losbarstte toen hij op 5 juli 1984 arriveerde in de Italiaanse havenstad Napels. De club ging aan zijn hand meer en meer in zichzelf geloven hetgeen resulteerde in twee gewonnen kampioenschappen, een Italiaanse beker en ook de UEFA Cup.

Dat succes niet eeuwig kwam ook goed in beeld, want toen Maradona in 1990 met Argentinië de finale van het WK voetbal haalde, ten koste van Italië, was hij plotseling de meest gehate persoon in Italië en sloot het net van schandalen zich. Drugsgebruik, contacten met de Gomorra, buitenechtelijke kinderen, prostituees, afgeluisterde telefoongesprekken; het kwam eigenlijk nooit meer goed, maar het is een meeslepend verhaal. De film is dan ook een absolute aanrader.

Retro shirt Maradona

En om terug te komen op de vraag: ja er zijn retroshirts van Maradona te koop. Ik heb zelf een remake van het beroemde Le Coq Sportif shirt dat Argentinië droeg tijdens het WK van 1986 in Mexico. Ook heb ik een shirt van het beroemde Italiaanse merk Ennere, maar dat is van zeer slechte kwaliteit, de naam van de shirtsponsor Mars laat los en de pasvorm laat te wensen over.

Maar nu heb ik een officiële remake ontdekt van het Ennere dat speciaal is gemaakt om de carrière van de beste speler ter wereld te eren. Het shirt is gemaakt van dezelfde materialen en is op dezelfde wijze in elkaar gezet. Het is dus een typisch Italiaans shirt is dus gemaakt van de fijnste garens en van een uiterst subtiel breiwerk.

Het is slechts in twee maten verkrijgbaar, maar dat is beter dan alleen de maat M/L waar het eerst in werd gemaakt, er bestaat nu ook een XL/XXL versie, dus daar pas zelfs ik in.

Koop deze speciale uitgave voordat het te laat is: Retro shirt Maradona Napoli Ennere

Retro shirt Maradona Napoli

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top