Skip to content
WindowSwap Amsterdam

WindowSwap Amsterdam

Een van de meest sympathieke initiatieven tijdens de Coronacrisis is ongetwijfeld WindowSwap. De initiatiefnemers achter dit project hebben een simpele website opgezet waar bezoekers mee kunnen kijken door het raam van een inzender, als je het uitzicht zat bent kun je eenvoudig het volgende window kiezen. En zo kan het gebeuren dat je eerst naar een tuin in Beieren kijkt, vervolgens naar een drukke straat in Singapore om via een dakterras in Quito naar het uitzicht op de Williamsburg bridge in Brooklyn te zappen.

Je kunt je er uren mee vermaken en al snel wordt duidelijk dat we wereldwijd allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven en dat het eeuwige uitzicht op je eigen straat eenvoudig in te ruilen is voor een andere kijk ergens in de wereld.

WindowSwap

Toen ik de website eenmaal had ontdekt besloot ik direct om ons uitzicht in te zenden en dus posteerde ik me in de woonkamer en begon ik met filmen. Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan, want de bedoeling was dat je een filmpje van tien minuten ging maken dat zo stabiel mogelijk was. Eenmaal begonnen vroeg ik me al snel af of ik het ooit vol ging houden toen ik het alarm van de Wiegbrug hoorde; dat betekent dat de slagbomen omlaag gaan, de brug geopend wordt en er wat vaartuigen in beeld gingen komen.

Wat een mazzel!

En zo stond ik zo stil mogelijk om de hele scène vast te leggen en waren de minuten om voordat ik er erg in had. Ik stuurde het filmpje in en kreeg al snel reactie dat het zo spoedig mogelijk geplaatst ging worden en binnen een paar dagen stond het uitzicht uit ons raam online.

BBC

Een week of wat later ontving ik een vraag of ik mijn beelden beschikbaar wilde stellen voor een artikel van de BBC dat inmiddels online staat onder de titel WindowSwap: ‘I think we all are explorers in our own ways’ . Volgens de producent is het inmiddels meer dan 2,5 miljoen keer bekeken en is de Kostverlorenvaart dus viraal gegaan!

Het is natuurlijk jammer dat er maar een paar flitsen uit mijn tien minuten durende beelden zijn gebruikt, dus heb ik het hele filmpje op YouTube gezet zodat je het helemaal kan bekijken.

Dus pak wat te drinken en ga er even lekker voor zitten en geniet van ons uitzicht:

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top