Skip to content
This is Anfield

This is Anfield

In het noordwesten van Engeland ligt de provincie Merseyside, vernoemd naar de rivier die door het gebied stroomt en uitmond in de Ierse zee bij de stad Liverpool. Die stad heeft 30 stadsdelen, waarvan Everton en Anfield de voetballiefhebbers het bekendst in de oren klinken. Everton is de naam van de gelijknamige voetbalclub die sinds 1884 een voetbalveld huurde in Anfield, maar daar vertrok toen de landeigenaar de huur keer op keer verhoogde. De club besloot om aan de andere kant van het nabij liggende Stanley Park een nieuw stadion in gebruik te nemen, Goodison Park, dat werd geopend in 1892 en het eerste echte stadion was in Engeland.

Anfield

Niet alle leden van Everton waren blij met deze verhuizing en daarom werd besloten een nieuwe club op te richten die bleef spelen op het terrein in Anfield: Liverpool FC. De club bestaat dus sinds 1892 en speelt sindsdien op het voetbalveld in de wijk Anfield, dat terrein werd spoedig uitgebreid met tribunes, een aantal keer grondig verbouwd en staat daar nog steeds midden tussen de typisch Engelse Victoriaanse huisjes. Het stadion heeft vier tribunes, waarvan de Kop waarschijnlijk de beroemdste is, die tribune waar in de jaren voor het Hillsborough drama een kleine 30.000 toeschouwers konden staan. De andere tribunes zijn de Main Stand, de Sir Kenny Dalglish Stand en de Anfield Road End. Die laatste is vernoemd naar de straat waar die tribune aan ligt, de Anfield Road, de hoofdstraat van de wijk Anfield en belangrijkste weg om het stadion van Liverpool te bereiken.

In Merseyside ligt dus Liverpool, waarin de buurt Anfield ligt, waardoor de Anfield road loopt, waaraan Anfield, het stadion van Liverpool FC, ligt en waarnaar een van de vier tribunes van dat stadion vernoemd is.

Verwarrend? Voor een hoop voetballiefhebbers en zelfs echte voetbalkenners, -schrijvers en -journalisten blijkbaar wel, want het aantal keer dat het in de media gaat over het stadion van Liverpool ‘Anfield Road’ is opvallend. Je leest het in verslagen in de krant, verhalen in voetbalmagazines en je hoort het de commentatoren en analisten op tv regelmatig zeggen: “Liverpool speelde voor een uitverkocht Anfield Road stadion tegen stadsgenoot Everton.” Bizar, want we kennen allemaal dat beroemde bordje ‘This is Anfield‘ dat hangt bij de ingang van de spelerstunnel en dat menig tegenstander schrik inboezemt.

Voetbalfouten

Nou is de verhaspeling van de naam van het stadion van Liverpool FC niet de enige die voetbalpuristen een steek in de maag bezorgen, er zijn niet alleen meer verkeerd gebruikte stadionnamen, maar ook de lijst voetbalfouten met clubnamen is lang.

Als je zelf ook van die typische voetbalfouten kent, deel ze dan in het commentaar hieronder of gebruik #voetbalfouten op Twitter.

This is Anfield
Sir Kenny Dalglish in de beroemde spelerstunnel voor het beroemde This is Anfield bord.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top